İtalya, laboratuvarda et üretimini yasakladı

Posted by

EKONOMİ SERVİSİ – Temsilciler Meclisi’nde onaylanan yasayla omurgalı hayvanlardan elde edilen hücre kültürü veya dokulardan gıda ve yem üretimi ve satışına 10-60 bin Euro arası para cezası verilebilecek.

Ayrıca, bitkilerden elde edilen ürünlerin “biftek” ve “salam” gibi isimlerle satışı da yasaklanacak.

‘İtalyan mutfağının’ ve tarım sektörünün korunması amacıyla hazırlanan yasa sağ koalisyon hükümeti tarafından ilk kez kurulan Gıda Egemenliği Bakanlığı tarafından hazırlandı. Ziraatçılar birliği gibi kuruluşların destek verdiği tasarının AB bünyesinde ilk olduğu ve bunun hem sağlık ve istihdam hem de kültür ve geleneklerin korunması için yapıldığını söyledi. 
Ülkenin en büyük ziraatçılar birliği olan Coldiretti, “laboratuvarda üretilen sentetik gıdalara” karşı imza kampanyası başlatmış ve 2 milyondan fazla imza toplamıştı. Coldiretti’nin yaptığı ankette İtalyanların yüzde 74’ünün laboratuvarda üretilen gıdalara karşı olduğu belirlenmişti.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir