Boğaziçi Üniversitesi’nde düzenlenen sempozyum sona erdi

Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsünde Gerçekleşen Sempozyum ve Çalıştay Hakkında Yenilikçi Görüşler

Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü’nde düzenlenen “Albert Long Hall” sempozyumu, dün başladı. “Haberin Telifine İlişkin Ülke Tecrübeleri“, “Habercilikte Dijitalleşmenin Telif Krizine Çözüm Arayışları Türkiye’de”, ve “Haber Üretiminde Yapay Zeka-Medya-Telif Üçlemesi” konularını içeren oturumlar gerçekleştirildi. Bu oturumların ardından katılımcılar kapalı bir çalıştay gerçekleştirdi.

Sempozyum ve Çalıştaya Kimler Katıldı?

Sempozyuma İstanbul Medeniyet Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Doç. Dr. Cahit Suluk, Boğaziçi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Muhammed Furkan Akıncı, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Doç. Dr. Kadir Baş, Türk-Alman Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Prof. Dr. Mesut Serdar Çekin, Max Planck Enstitüsü’nden Dr. Valentina Moscon, Queen Mary University of London’dan Prof. Dr. Guido Westkamp, ANSA Hukuk Direktörü avukat Giulia Li Greci ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdür Yardımcısı Fatoş Altunç gibi sektörün önemli isimleri katıldı.

Sonuç Bildirgesinde Neler Var?

Sonuç bildirgesinde, medya sektöründeki dijitalleşmenin getirdiği zorlukların üstesinden gelmek adına güçlü yasal düzenlemeler ve haber üreticilerine destek verilmesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca, kaliteli ve doğru haberlerin yaygınlaşmasını sağlamak, adil bir pazar ortamı oluşturmak ve medya çoğulculuğunu desteklemek için yasal çerçevenin güçlendirilmesi gerektiği belirtildi.

Sonuç bildirgesinde, “Türkiye’nin AB standartlarını takip ederek basın yayıncılarına benzer haklar tanımalı ve dijital platformların yasal boşluklarından faydalanmasını engellemek için dengeli bir düzenlemenin yapılması gerekmektedir. Oluşturulacak sistem basit, anlaşılır ve uygulanabilir olmalıdır” denildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir